Informatii
Meniu

Orădeni, așa da…Olivia Burta

Orădeni, așa da…Olivia Burta

0 Flares 0 Flares ×

Astăzi avem bucuria de a o aduce înaintea dumneavoastră pe doamna doctor Olivia Burta. Sperăm să savurați, cel puțin la fel de mult ca și noi, pofta de muncă și energia transmisă de doamna doctor. Lectură plăcută!

O.î. I. Pentru aceia dintre noi care nu vă cunosc atât de bine, vă rugăm să ne spuneți în câteva cuvinte cine sunteți și cu ce vă ocupați.
O.B. Sunt doctor – la Centrul de Transfuzie Sanguină Oradea – și cadru didactic –Facultatea de Medicină și Farmacie Oradea.

O.î. I. Care este cea mai mare satisfacție profesionala a dumneavoastră?
O.B. Medical: organizarea și ridicarea Centrului de Trasfuzie la nivel de instituție europeană și didactic – mulți dintre absolvenții facultății care au dovedit capacități profesionale de excepție.

O.î. I. Știm că iubiți foarte mult orașul nostru și că vă implicați în promovarea sa. Puteți să ne spuneți felul în care faceți acest lucru?
O.B. Prin activități de voluntariat promovate atât la nivel de student (nu numai cei de la Facultatea de Medicină și Farmacie) prin colaborarea cu Centrul de Cercetări în Medicina de Înaltă Performanță, cât și la nivel comunitar (prin Fundația Comunitară Oradea).

O.î. I. Ce vă motivează să vă dedicați comunității?
O.B. Iubesc orașul, iubesc comunitatea – este o comunitate de excepție și trebuiesc găsite oportunitățile prin care să se dovedească acest lucru.

O.î. I. Ce credeți că ar trebui să facem noi, orădenii de rând, pentru a spori progresul orașului nostru?
O.B. Implicarea în cât mai multe proiecte social-educative și sportive, cu implicarea cât mai multor ONG-uri cu obiective comune. Să facem un imn al nostru; un inm al donatorului de sânge (celule stem).

O.î. I. Cum ați convinge un străin să investească în Oradea?
O.B. Doar în plan medical aș face acest lucru. Generațiile de medici tineri ar putea fi instruiți (în țară sau străinătate) cu dezvoltarea unor domenii super-performante (medicina regenerativă: transplant de celule stem).

O.î. I. Care sunt lucrurile care- considerați dumneavoastră- ar trebui să le schimbăm noi, orădenii, la noi înșine?
O.B. Respectul față de noi înșine, respectul pentru ceea ce ne înconjoară, dezvoltarea simțului civic, de responsabilizare față de toate bunurile acestei comunități. Aș organiza echipe de voluntari care să supravegheze/curățe malurile Crișului, Cetatea….

O.î. I. Există vreun loc din Oradea de care vă simțiți legată? Dacă da, care ar fi acela și de ce?
O.B. Este o biserică mică, cu Isus răstignit la colț de stradă – este locul unde mă simt ca acasă. Mă regăsesc, iert, transmit tot binele din lume tuturor.

O.î. I. Cum vedeți direcția în care merge orașul nostru?
O.B. Simt că este o direcție bună – doar că implicarea cetățeanului de rând este insuficientă; așteptăm, așteptăm … nu ajunge.

O.î. I. În încheiere, vă rugăm să ne împărtășiți câteva dintre planurile dumneavoastră de viitor pentru orașul nostru.
O.B. Visez…transplant de celule stem, în Oradea!!!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×