Pages Menu
RssFacebook
Categories Menu

Posted in Oradeni asa da

Orădeni, așa da… Denisa Moșincat

Orădeni, așa da… Denisa Moșincat

0 Flares 0 Flares ×

O.î.I. Te rog să te prezinți și să ne spui cu ce te ocupi.
D.M. Denisa Moșincat mă numesc, sunt încă student la master, dar mai nou mi-am luat mai în serios meseria de interpret muzical!

O.î.I. Pare improprie întrebarea, având în vedere vocea absolut superbă pe care o ai, dar povestește-ne, te rog, cum s-a născut pasiunea pentru cântat.
D.M. Vă mulțumesc de apreciere…Muzica am simțit-o în sânge de mică, la vârsta de trei ani cântam la dopurile de șampanie din casă, care erau înlocuitoarele microfoanelor pe atunci. Mama a cântat și ea în tinerețe, pe vremea liceului, atât voce cât și chitară clasică, cred că de acolo vine talentul și pasiunea pentru muzică. Apoi din clasa întâi am întâlnit-o pe Monica, dirijoarea corului din care fac parte, “Fiat Lux”. Sub îndrumarea ei, am început să iau muzica în serios, am cântat la toate ocaziile care se iveau – spectacole locale, radio, concursuri, festivaluri.

O.î.I. Dacă ar fi să o iei de la capăt, ce decizii ai schimba în cariera ta muzicală?
D.M. Nu aș schimba absolut nimic! Eu sunt omul care crede că toate lucrurile se întâmplă pentru binele nostru, cu un scop precis…chiar dacă scopul final se lasă câteodată muuuult așteptat 😉

O.î.I. Cum s-a schimbat percepția orădenilor despre tine după participarea la Vocea României?
D.M. Experiența de la Vocea României m-a întărit, m-a disciplinat, mi-a deshis ochii minții și mi-a plantat dorințe mari în suflet. Eu sper să nu se fi schimbat foarte mult…Eu am rămas aceeași! Totuși orădenii s-au dovedit uniți și m-au ajutat să ajung departe prin voturile lor. Nici nu știu cum să mulțumesc!! Prietenii și oamenii care mă cunosc mi-au adus cuvinte pline de admirație, ceea ce mă copleșește! Totuși puțini oameni mă recunosc pe stradă, așa fără zeci de grame de machiaj și costumații fascinante. Rămân veșnic recunoscătoare orădenilor!

O.î.I. Care este primul gând care se naște când auzi expresia “Oradea muzicală”?
D.M. Uf, greu aici… Mă gândesc la câți oameni talentați a ”trimis” orașul nostru în toate părțile țării și peste contintente.

O.î.I. Voi numi trei obiective turistice ale urbei. Te rog să asociezi fiecăruia câte un vers din orice piesă dorești tu. Avem: Cetatea Oradea, Palatul Vulturul Negru și Palatul Baroc.
D.M. Cetatea Oradea – Și-atunci când în lume voi pleca/ Să nu uit să m-ăntorc acasă!
Palatul Vulturul Negru – Hei tramvai, cu etaj și tras de cai!
Palatul Baroc – Să nu uităm nicicând, să iubim trandafirii…

O.î.I. Care sunt planurile tale de viitor în plan profesional- și personal, dacă ne poți împărtăși.
D.M. Îmi doresc foarte mult să urmez drumul muzicii de-acum. Simt cumva că aceasta este menirea mea și orice aș face altceva, mereu mă voi întoarce tot aici. Lucrez la un proiect muzical de ceva vreme care sper să fie gata în acest an, cel târziu anul viitor devreme. Pe plan personal îmi doresc să am liniștea orașul nostru frumos, să mă bucur de familie și prieteni și să ajut cu ce pot comunitatea.

O.î.I. Prin ce se deosebește Oradea de alte orașe ale lumii?
D.M. Mie mi se pare că suntem un oraș tare gospodar! Cu ajutorul primarului Oradea s-a transformat radical în ultimii ani! Clădirile noastre îmbină stilurile arhitecturale ale întregii Europe într-o singură pietonală. Oamenii sunt calzi și buni. Mai știu să se bucure de viață, iar la noi parcă timpul încă nu a luat-o la galop ca în alte părți…bine, poate asta și pentru că noi ardelenii suntem mai molcomi.

O.î.I. Care preconizezi că va fi contribuția ta la dezvoltarea orașului nostru?
D.M. Aș fi cea mai mulțumită dacă la un moment dat voi putea promova orașul nostru peste hotare prin muzică! Eu spun tuturor cu mândrie că sunt orădeancă! Când voi fi un ”pic mai mare”, mi-ar plăcea să descopăr și să duc mai departe tinerele talente orădene! Un fel de școală de muzică să zicem. Totuși până atunci voi fi prezentă la toate evenimentele orasului, fie prin cântec, fie printr-o mână de ajutor!

O.î.I. Te rog să compui câteva versuri prin care să transmiți un mesaj orădenilor de pretutindeni.
D.M.
Călător în vremuri noi, printre raze, printre ploi,
O lume întreagă ți se-așează la picioare.
N-avem decât același cer, oriunde am fi,
Dar orădean râmân în suflet și nu pier,
Căci frumusețea lui, identitate mi-e!
Orașul meu etern!

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×