Informatii
Meniu

Instagrammeri din Oradea-Sorin Pop

Instagrammeri din Oradea-Sorin Pop

0 Flares 0 Flares ×

Prin seria „Instagrammeri din Oradea” ne dorim să îi aducem în fața pe cei care contribuie la promovarea orașului Oradea pe Instagram. Azi il cunoaștem pe Sorin Pop.

Mă numesc Sorin Pop. Am copilărit la sat. Astfel, ajungeam rar în Oradea când eram mic. De cele mai multe ori – în excursii organizate de profesori, în vizită la rude sau cu părinții când venea timpul să cumpărăm uniforma și rechizitele școlare. Întotdeauna rămâneam fascinat de arhitectura orașului, de ornamentele clădirilor din centru și în mod deosebit de Pasajul Vulturul Negru.

Printre hobby-urile mele se număra de pe atunci și fotografia. Primul meu aparat foto a fost un Smena, cadou din partea unui unchi. Îmi amintesc cum, pe la 12 ani, realizam deja primele fotografii în sat, la școală sau mergând cu caii la păscut. Foloseam film alb-negru, care se procura destul de greu, însă toate imaginile cu Oradea care mi-au rămas în minte de atunci sunt și acum în culori vibrante.

În urmă cu aproape 5 ani, mi-am propus să găsesc un stimulent pentru o activitate regulată de mers pe jos, o recomandare pe care o fac și pacienților mei, prin prisma profesiei de fizioterapeut.

Mi-a venit natural să aleg fotografia, care s-a dovedit un pretext creativ pentru mine. Sunt mereu interesat de noi compoziții pentru fotografiile mele și majoritatea pozelor le realizez chiar cu telefonul. Astfel, deși scopul inițial a fost de a face mai plăcută o banală plimbare pentru combaterea sedentarismului și eliminarea celor câteva kilograme în plus, furnizate în perioada sărbătorilor prin consumul excesiv de cozonaci, am ajuns să-mi creez – cu ajutorul fotografiei – un obicei plăcut de vizitare constantă a orașului.

După programul de lucru și în weekend, la fiecare plimbare – însoțit de telefon sau de aparatul foto – găsesc noi detalii, culori și elemente în locuri pe care le văd mereu diferite, chiar dacă le-am vizitat de atâtea ori în plimbările mele. Oradea are o infinitate de cadre și compoziții gata de a fi „văzute”, indiferent de anotimp. Ea oferă mereu câte un spectacol atât fotografului profesionist, cât și unui amator ca mine.

Oradea este cu siguranță specială atât pentru noi, locuitorii ei, cât și pentru vizitatorii ei, turiști români sau străini, care duc mai departe în imagini povestea frumosului nostru oraș, și sunt fericit să pot transpune fericirea pe care o am privind-o și cunoscând-o în mereu altă lumină, la fiecare plimbare prin locurile mele preferate.

Mai multe poze facute de Sorin gasiti pe contul lui de Instagram

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×