Informatii
Meniu

De vizitat: Grădina Zoologică Oradea

De vizitat: Grădina Zoologică Oradea

0 Flares 0 Flares ×
icon-walk.png
Gradina Zoologica

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Gradina Zoologica 47.049847, 21.917489 Grădina Zoologică GPS: 47.049847, 21.917489

Grădina Zoologică se situează în partea de sud-vest a municipiului Oradea, în parcul Reday, pe strada Matei Basarab numărul 1, în vecinătatea parcului Bălcescu şi a stadionului Tineretului.

Grădina Zoologică este un spațiu ideal de agrement pentru toată lumea. Poziţia este una deosebit de favorabilă, într-un mediu natural de excepţie, cu arbori seculari din diverse specii, dar şi cu plantaţii recente de arbori şi arbuşti.

În prezent, grădina deţine un efectiv de peste 650 de exemplare de animale din specii reprezentative, de pe aproape toate continentele: maimuţe, urşi, lupi carpatini, vulpi, tigri, lei, jaguar, leoparzi, lame, cerbi carpatini, cerbi lopătari, căprioare, ponei, pitoni, caimani, fazani, papagali, păuni, porumbei. Majoritatea sunt perechi care se reproduc în habitatul ocupat, în incintă. Pentru redotarea şi refacerea efectivelor sunt practicate schimburile de animale cu alte grădini zoologice din ţară şi străinătate.

Suprafaţa totală a Grădinii Zoologice este de 75,738 mp împărţită în patru zone funcţionale:

1. expoziţională, cu 38 de spaţii în diferite forme de ţarc şi adăpost; pavilion; volieră, reptilariu şi aqvariu;

2. zona de utilitate publică, care cuprinde clădirea amenajată pentru intrarea vizitatorilor; zonă de relaxare; toaletă publică; punct de prim ajutor si capela Rheday;

3. zona administrativă, formată din clădiri administrative şi angajaţi; cabinet veterinar şi spaţii amenajate pentru atelier, pentru depozitare furaje şi cereale, precum şi spaţii pentru prepararea hranei şi cameră frigorifică;

4. zona informativă, formată din două clădiri rustice unde vor derula filme educaţionale despre diferite specii de animale, în faţa amplasamentelor sunt montate panouri care conţin informării despre diferite specii de animale.

Grădina Zoologică Oradea este deschisă publicului vizitator zilnic între orele 9:00 și 18:00, ultima intrare fiind cu o ora inainte de inchidere.

Pretul unui bilet pentru adulti este de 12 lei,
pretul unui bilet pentru copii este de 6 lei,
plus reduceri pentru familii, pensionari si grupuri > 15 persoane.

Va asteptam cu drag 🙂
Numar de contact: 0259.434-547

Multumim prietenului nostri biolog si fotograf Horia Bogdan pentru frumoasele fotografii.
Pentru mai multe fotografii și informații, vizități pagina oficiala: www.facebook.com/ZOOO

„Părinţii adoptivi”: Cei care vor să adopte un animal de la parcul zoo din Oradea trebuie să plătească 100 de lei pe an şi vor primi cu certificat de adopţie. Sumele încasate vor fi folosite pentru alimente, vitamine şi medicamente. Numele părintelui adoptiv va fi trecut pe panoul aflat la intrarea în Grădina Zologică.

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×