Informatii
Meniu

5 motive pentru care să vizitezi Oradea în 2021

5 motive pentru care să vizitezi Oradea în 2021

0 Flares 0 Flares ×

Chiar dacă activitatea întregii țări stagnează, noi cei de la Oradea în imagini te încurajăm să-ți schimbi dinamica!
Printre multe alte aspecte negative ale acestui context putem fi suprinși de ceea ce ne poate oferi acesta. Ne putem ghida către imagini, lucruri mai pozitive, mai plăcute și… să fim serioși, cine nu-și dorește o schimbare, o deturnare a lucrurilor actuale neplăcute? Chiar din motivul acesta , te invităm să cauți inspirație din acest articol.
Atenție! A se lua ca atare, Oradea poate să-ți schimbe starea emoțională negativă într-una pozitivă, poate să tranforme oamenii insuportabili în ființe agreabile și desigur, costă mai puțin decât o ședință la un psihoterapeut.

MOTIVUL 1

O cafea de dimineață, dar nu cea de acasa
Nu aveam cum să trecem cu vederea faptul că, în Oradea restaurantele și cafenele au deschise spațiul din interior! Prin urmare, Oradea îți oferă oportunitatea să-și întâlnești persoana favorită sau chiar grupul de prieteni, și de ce nu, fă-ți munca din mediul on-line mai plăcută în compania unei cafele bune la una dintre cafenele din oraș.

MOTIVUL 2

Plimbare la pas, că în perioada asta face bine
Multora ne lipsesc perioadele de activitate, chiar dacă uneori acestea erau obositoare ne ofereau ceea ce căminul nostru nu ne prea oferă:activitatea fizică. Te simți deprimat, irascibil sau poate chiar anost? Se poate să fie din cauza lipsei de activitate prin care dopamina (substanță responsabilă cu generarea stării de bine) nu este activată din lipsa activității fizice.
Pietonala orașului îți oferă o plimbare plăcută (un început bun pentru reînceperea activității fizice), iar pentru impuls și mai mare fă bine și mergi și la faimoasa clădire albastră cunoscută sub acest nume în limbaj popular. Palatul Moskovits se impune printr-o nuanță de albastru care îți poate genera calm și serenitate, această nuanță ajută la scăderea stresului și chiar elimina starea de tensiune.

MOTIVUL 3

Citește, că acum ai timp
Deși orădenii nu-s cunoscuși ca fiind olimpici la citit (cărți) dispunem însă de numeroase librării, chiar și librării tip cafenea unde poți lectura liniștit alături de o cafea bună. Acestea sunt situate chiar și pe pietonală. Poți combina plimbarea pe pietonală în căutarea cărții ideale(ambele fac bine pentru creier)

MOTIVUL 4

Ai unde să-ți faci poze
Instagram-ul tău stagnează în perioada asta? Nicio problemă! Oradea îți oferă cele mai mișto cadre (desigur, cu ajutorul unui fotograf din Oradea sau chiar cu propriul telefon-fundalul este cel care ajută) Cele mai cunoscute cadre din punctul acesta de vedere sunt făcute alături de clădirile: Palatul Vulturul Negru, Palatul Apollo și desigur Piața Unirii

MOTIVUL 5

Dacă îți plac lucrurile noi, află că Oradea se află pe lista orașelor Art Nouveau
Stilul Art Nouveau este un curent care s-a împotrivit încă de la început tradiției,s-a opus în orice chip istorizării, întorcând spatele trecutului, vrând să aducă ceva nou, inovator.Sursele de inspirație fiind formele natural: curbele sinuoase ale florilor și plantelor. Alte caracteristici au fost sentimentul de dinamism și mișcare, dat adesea de asimetrii sau linii ca de bici, precum și utilizarea materialelor moderne, în special fier, sticlă, ceramică și beton pentru crearea unor forme neobișnuite și amenajarea unor mari spații deschise. Un obiectiv important al Art Nouveau-ului a fost de a reduce diferențele dintre artele plastice tradiționale din picture și sculptură și cele aplicate. A fost cel mai des folosit în amenajări interioare, arte grafice, mobilă, sticlărie, textile, ceramică, bijuterii și lucrări metalice.
Astfel că, mândrește-te că poți vizita un astfel de oraș chiar la tine în țară. Oradea îți oferă și o istorie intrigantă a clădirilor din care este alcătuită. Nu ezita și vizitează Oradea. Iar dacă ești localnic, vizitează-ți propriul oraș!

 

Articol scris pentru www.oradeainimagini.ro de CLAUDIA GAVRILAȘ

gavrilasclaudia22@gmail.com

Mulțumim Bogdan Popa pentru poza. 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×