Informatii
Meniu

5 locuri pentru petrecerea timpului liber în Oradea

5 locuri pentru petrecerea timpului liber în Oradea

0 Flares 0 Flares ×

Pe lângă clădirile impresionante, Oradea ascunde multe alte locuri emblematice pe care atât orădenii, cât și turiștii, pot să le viziteze atunci când sunt în căutarea unui loc plăcut pentru petrecerea unor momente de relaxare, fie că sunt singuri sau în compania prietenilor.

 

DEALUL CIUPERCA

Această locație este una dintre favoritele orădeniilor. Indiferent de momentul zilei, putem admira fastuozitatea orașului ziua,  iar noaptea, multitudinea de luminilor emanate de oraș.

Denumirea acestuia provine din perioada comunismului. Inițial, fiind  asemănat cu un craniu,  acesta a purtat numele de Dealul Calvarului, ulterior aceasta a fost schimbata pentru a nu se face similitudini dintre  simbolica locului și creștinism.

Înălțimea dealului  îți conferă o priveliște panoramică asupra orașului, alături de cei dragi, cu un coș de picnic și o patură, puteți admira răsăritul și apusul.

COMPLEXUL BAROC

Poate te-ai săturat de agitația orașului și cauți un loc liniștit pentru relaxare, meditație sau citit. Atunci Complexul Baroc este numai potrivit pentru tine. Caută să experimentezi frumusețea naturii, simte spiritualitea locului prin privelistea celei mai mărețe catredale a Oradiei în stil baroc. Nu uita să iei cu tine și o carte de citit.

 

CASA DARVAS LA ROCHE

Te afli într-un impas atunci când prietenul tău dintr-un alt oraș sau altă țară te vizitează și nu ai idee ce să-i prezinți pentru prima oară în Oradea.  Încearcă Casa Darvas La Roche.

Deschisă de curând, această clădire culturală oferă vizitatorilor ei experințe de neuitat, transpunându-i în perioada secolului al 20-lea. 

O mulțime din obiectele proprietarilor( cu o vechime de aproximativ 100 de ani)  au fost conservate spre admirația  vizitatorilor

 

PASAJUL VULTURUL NEGRU

Pe înserate adună-ți prietenii pentru o experință de neuitat sub pasajul Vulturul Negru. Unde puteți încerca vibe-ul unei cafele aromate. Pasajul ce aparține de clădirea cu același nume a fost  considerat simbolul orașului în 2011, întruchipând  o adevărată bijuterie arhitecturală.

 

MALUL CRIȘULUI

Iubești plimbările lungi și liniștite alături de cineva drag? Atunci Malul Crișului este locul potrivit pentru tine. Proaspăt renovat, malul s-a transformat într-un adevărat loc de promenade, dar a devenit  și o adevărată atracție turistică.

 

Voi ce alte locuri unde să iți petreci timpul liber recomandați?

 

Mulțumim Larisa, Patricia, Adam, Ovi D. Pop și Vasile pentru poze. 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 0 Flares ×