Informatii
TwitterRssFacebookGoogle+PinterestYoutube
Meniu

De vizitat: Catedrala Romano-Catolică – cel mai mare edificiu în stil baroc din România

Mar 15, 2015


Arhitect Giovarini Battista Ricca și Franz Anton Hillebrandt Stil Baroc Perioada 1751 - 1780

3 Flares 3 Flares ×
icon-walk.pngQR-code-logo
Catedrala Romano-Catolică

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Catedrala Romano-Catolică 47.068500, 21.932273 Catedrala Romano-Catolică Mai multe detalii...

Bazilica Romano-Catolica este cel mai mare edificiu în stil baroc de pe teritoriul Romaniei si printre cele mai frumoase bazilici din Europa. Poarta hramul „Sfanta Maria”. Bazilica a fost construită între anii 1752 – 1780, după proiectul italianului  Giovarini  Battista Ricca, în stilul barocului  nord-italian. Pentru realizarea edificiului, Ricca preia planul celebrei biserici a iezuiților din Roma, ,,ll Gesu”, opera arhitectului  Vignola. Însă dupa 1756 lucrările au fost oprite motivul dispariția lui Ricca, dar lucrările au continuat sub conducerea lui Luchini, cel care avenit impreună cu Ricca din ltalia.

Câțiva ani mai târziu, în anul 1760 Franz Anton Hillebrandt,  arhitectul șef al curții imperiale, va continua proiectul optând  pentru stilul barocul austriac târziu

Altarele sale au un caracter clasicizant, reflectand preferinta pentru sobrietate si simplitate specifica etapei tarzii a barocului.

De menționat că Catedrala Romano-Catolică găzduieşte moaştele Sfântului Ladislau și celebra orga care datează din anul 1780, care este opera lui Fridolin Festl și a fost dâruită catedralei de împărăteasa Maria Terezia a Austriei.

Catedrala Romano-Catolică este situată pe strada Șirul Canonicilor în Parcul Episcop Schlauch Lőrincznu, unde se găsește și Palatul Baroc. Bazilica Romano-Catolică nu poate lipsit de pe lista obiectivelor turistice din oraşul de pe Crişul Repede.

Bazilica by Gabriella BethlendiBazilica Romano-Catolica si Sf LadislauBazilica romano-catolica, Foto By Valcan VasileFoto by Kabai Csaba-Bazilica Romano-CatolicăFoto by Mercea Alex- Bazilica Romano-CatolicaFoto by: Ionut Pantis- Bazilica Romano-CatolicaBazilica Romano-CatolicaCatedrala Romano-CatolicăBazilica Romano-CatolicăBazilica Romano-Catolica si Biserica Romano Catolica OlosigFoto by Adrei DamianFoto by Adrei DamianFoto by Adrei DamianBasilica - Parcul Muzeului 2012Complexul BarocBazilica Romano Catolica din Oradeamagnolii si catedrala logoSirul Canonicilor si Catedrala Romano-Catolică

Traseu Turistic Confesional

3 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 3 Google+ 0 LinkedIn 0 3 Flares ×