Informatii
TwitterRssFacebookGoogle+PinterestYoutube
Meniu

Descoperă Oradea în zi de sărbătoare

Oct 16, 2014

Descoperă Oradea în zi de sărbătoare

0 Flares 0 Flares ×

De ziua orașului Oradea ne-am plimbat prin oraș și am descoperit Oradea la pas. Noi, Oradea in imagini, împreună cu Euromaidec Touring am inițiat proiectul ,,Oradea în zi de sărbătoare” , un proiect educativ și cultural care a constat în organizarea unui tur gratuit de ziua orașului Oradea.

Cu mic cu mare începem să ne strângem la 15:15, oră la care am început traseul „Oradea în zi de sărbătoare” . S-au adunat aproximativ 100 de persoane. Uite așa am pornit la drum să descoperim Oradea- de la Complexul Baroc, cel mai mare complex baroc din țară.

Ne-am continuat traseul prin parcul Petofil, am trecut pe lângă primul magazin comercial din oraș, Magazinul Crisul, și am ajuns pe Strada Republicii- sau corso-ul orădean- unde ghidul nostru Bety ne-a prezentat superbele palate ale orașului (Palatul Apolo, Palatul Moskovits, Palatul Stern).

Urmatoarea oprire a fost Parcul Traian unde se găsesc Clădirea Prefecturii, Palatul Justiției și Penitenciarul. Nu în ultimul rând, ascunsă între blocuri, se găsește Biserica Sf Treime, cea mai veche biserică din Oradea din afara cetății.

Dupa ce am părăsit parcul Traian, am reintrat pe strada Republicii și ne-am continuat traseul până în Piata Ferdinand; probabil cel mai frumos loc din centrul orașului Oradea. Aici am găsit monumente culturale cu numeroase stiluri arhitecturale (clasicist, neoclasicist, eclectic, secession).

Ne-am continuat traseul, trecând podul din centru și ajungând în Piața Unirii, zona cea mai valoroasă şi eterogenă din punctul de vedere al stilurilor arhitecturale prezente aici (baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secesion, modernist). De menționat că în Piața Unirii se află Primăria Oradea și Palatul Vulturul Negru, cel mai reprezentativ monument în stil secession din Transilvania.

Următoarea destinație a fost Pasajul Vulturul Negru- fiind comparat de multe persoane cu Galeriile Vittorio Emanuele de la Milano. După o scurtă vizită în sub pasaj am vizitat Biserica cu Lună, unică în Europa datorită mecanismului unic care arată cu exactitate fazele lunii.

Ultima parte a traseului a constat în vizitarea fostului cartier evreiesc unde am putut vedea Sinagoga Ortodoxa, Palatul Ullmann sau Complexul Capucinilor. De menționat că evreii au contribuit serios la construirea și dezvoltarea orașului Oradea.

După aproximativ 3 ore prin oraș traseul turistic sub denumirea „Oradea în zi de sărbătoare” s-a încheiat în Parcul 1 Decembrie.

Oradea in imagini și Euromaidec Touring vă multumește pentru participare și sperăm că v-ați simțit bine alături de noi și ați reușit să învățați putină istorie locală. Nu în ultimul rând îi mulțumim ghidului nostru Betty.

În încheiere, așteptăm fotografiile voastre pe adresa de mail contact@oradeainimagini.ro și comentariile voastre.

Vă mulțumim pentru participare!

DSC_2003DSC_2068DSC_2001Oradea in zi de sarbatoare7 - Dan MariusDSC_1999Pasajul Vulturul negruDSC_1995Oradea in zi de sarbatoare2 - Dan MariusHotel Transilvania si Hotel Astoria - Ciocan AlexandraDSC_1926Biserica cu LunaParcul Traian - Ciocan AlexandraDSC_1930DSC_1955Oradea in zi de sarbatoare8 - Dan MariusPatc petofirebubliciiOradea in zi de sarbatoare14 - Dan Mariusthe teamIMG_2460DSC_1950echipaIMG_3567Basilica  - Ciocan AlexandraIMG_2580Oradea in zi de sarbatoare11 - Dan MariusOradea in zi de sarbatoare5 - Dan MariusPiata Ferdinand - Ciocan AlexandraDSC_1912Palatul Moskovits - Ciocan AlexandraIMG_2363IMG_2328IMG_2539Oradea in zi de sarbatoare15 - Dan MariusPiata Ferdinand - Larisa BirtaIMG_2277Oradea in zi de sarbatoare16 - Dan MariusIMG_2524DSC_1987Oradea in zi de sarbatoare1 - Dan MariusIMG_3568DSC_1979Oradea in zi de sarbatoare10 - Dan MariusOradea in zi de sarbatoare13 - Dan MariusOradea in zi de s - Dan MariusIMG_2246IMG_2469DSC_1994IMG_2560Oradea in zi de sarbatoare4 - Dan MariusIMG_2333-Edit-PanoramaOradea in zi de sarbatoare3 - Dan MariusBiserica cu Luna - Ciocan AlexandraDSC_1974DSC_1960Biserica cu Luna - Ciocan AlexandraIMG_2379Piata Ferdinand - Larisa BirtaOradea in zi de sarbatoare12 - Dan MariusCentrul istoric - Ciocan AlexandraIMG_3571Oradea in zi de sarbatoare9 - Dan Marius

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×