Informatii
TwitterRssFacebookGoogle+PinterestYoutube
Meniu

Descoperă Oradea în zi de sărbătoare

Oct 16, 2014

Descoperă Oradea în zi de sărbătoare

0 Flares 0 Flares ×

De ziua orașului Oradea ne-am plimbat prin oraș și am descoperit Oradea la pas. Noi, Oradea in imagini, împreună cu Euromaidec Touring am inițiat proiectul ,,Oradea în zi de sărbătoare” , un proiect educativ și cultural care a constat în organizarea unui tur gratuit de ziua orașului Oradea.

Cu mic cu mare începem să ne strângem la 15:15, oră la care am început traseul „Oradea în zi de sărbătoare” . S-au adunat aproximativ 100 de persoane. Uite așa am pornit la drum să descoperim Oradea- de la Complexul Baroc, cel mai mare complex baroc din țară.

Ne-am continuat traseul prin parcul Petofil, am trecut pe lângă primul magazin comercial din oraș, Magazinul Crisul, și am ajuns pe Strada Republicii- sau corso-ul orădean- unde ghidul nostru Bety ne-a prezentat superbele palate ale orașului (Palatul Apolo, Palatul Moskovits, Palatul Stern).

Urmatoarea oprire a fost Parcul Traian unde se găsesc Clădirea Prefecturii, Palatul Justiției și Penitenciarul. Nu în ultimul rând, ascunsă între blocuri, se găsește Biserica Sf Treime, cea mai veche biserică din Oradea din afara cetății.

Dupa ce am părăsit parcul Traian, am reintrat pe strada Republicii și ne-am continuat traseul până în Piata Ferdinand; probabil cel mai frumos loc din centrul orașului Oradea. Aici am găsit monumente culturale cu numeroase stiluri arhitecturale (clasicist, neoclasicist, eclectic, secession).

Ne-am continuat traseul, trecând podul din centru și ajungând în Piața Unirii, zona cea mai valoroasă şi eterogenă din punctul de vedere al stilurilor arhitecturale prezente aici (baroc, clasicist, eclectic, istorizant, secesion, modernist). De menționat că în Piața Unirii se află Primăria Oradea și Palatul Vulturul Negru, cel mai reprezentativ monument în stil secession din Transilvania.

Următoarea destinație a fost Pasajul Vulturul Negru- fiind comparat de multe persoane cu Galeriile Vittorio Emanuele de la Milano. După o scurtă vizită în sub pasaj am vizitat Biserica cu Lună, unică în Europa datorită mecanismului unic care arată cu exactitate fazele lunii.

Ultima parte a traseului a constat în vizitarea fostului cartier evreiesc unde am putut vedea Sinagoga Ortodoxa, Palatul Ullmann sau Complexul Capucinilor. De menționat că evreii au contribuit serios la construirea și dezvoltarea orașului Oradea.

După aproximativ 3 ore prin oraș traseul turistic sub denumirea „Oradea în zi de sărbătoare” s-a încheiat în Parcul 1 Decembrie.

Oradea in imagini și Euromaidec Touring vă multumește pentru participare și sperăm că v-ați simțit bine alături de noi și ați reușit să învățați putină istorie locală. Nu în ultimul rând îi mulțumim ghidului nostru Betty.

În încheiere, așteptăm fotografiile voastre pe adresa de mail contact@oradeainimagini.ro și comentariile voastre.

Vă mulțumim pentru participare!

Oradea in zi de sarbatoare7 - Dan MariusParcul Traian - Ciocan AlexandraOradea in zi de sarbatoare12 - Dan MariusOradea in zi de sarbatoare8 - Dan MariusechipaDSC_1912Oradea in zi de sarbatoare1 - Dan MariusIMG_2580Biserica cu LunaIMG_3568Oradea in zi de sarbatoare13 - Dan MariusOradea in zi de sarbatoare2 - Dan MariusOradea in zi de sarbatoare9 - Dan MariusIMG_2524DSC_1974Oradea in zi de sarbatoare15 - Dan MariusIMG_2560Pasajul Vulturul negruIMG_3571IMG_2246Centrul istoric - Ciocan AlexandraIMG_2469Oradea in zi de sarbatoare11 - Dan MariusOradea in zi de s - Dan MariusDSC_1930Patc petofiBasilica  - Ciocan AlexandraIMG_2379DSC_1960IMG_2363rebubliciiOradea in zi de sarbatoare4 - Dan MariusDSC_1999IMG_2460Biserica cu Luna - Ciocan AlexandraOradea in zi de sarbatoare10 - Dan MariusOradea in zi de sarbatoare5 - Dan MariusDSC_2003DSC_2001Oradea in zi de sarbatoare3 - Dan MariusHotel Transilvania si Hotel Astoria - Ciocan AlexandraDSC_1994IMG_2328Oradea in zi de sarbatoare14 - Dan MariusPiata Ferdinand - Larisa BirtaOradea in zi de sarbatoare16 - Dan MariusBiserica cu Luna - Ciocan AlexandraPiata Ferdinand - Ciocan AlexandraPiata Ferdinand - Larisa Birtathe teamIMG_3567DSC_1955DSC_1987DSC_1979IMG_2277DSC_1926IMG_2333-Edit-PanoramaDSC_1995IMG_2539Palatul Moskovits - Ciocan AlexandraDSC_1950DSC_2068

 

0 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 0 Google+ 0 LinkedIn 0 0 Flares ×