Informatii
TwitterRssFacebookGoogle+PinterestYoutube
Meniu

De vizitat: Primăria Oradea

De vizitat: Primăria Oradea

Arhitect Rimanóczy Kálmán Jr. Stil Electic Perioada 1902-1903

2 Flares 2 Flares ×

încărcare hartă - vă rugăm aşteptaţi...

Primaria Oradea 47.055827, 21.927901 Primăria Oradea Mai multe detalii...

Primaria Oradea este una dintre cele mai reprezentative clădiri ale oraşului Oradea, amplasată în Piaţa Unirii, dominând spaţiul urban din vecinătatea Crişului Repede.
Edificiul a fost construit între anii 1902-1903 după planurile arhitectului Kálmán Rimanóczy. Pe acest amplasament a existat până în 1901 o clădire cu o istorie complexă: primul palat episcopal baroc al oraşului, ridicat de episcopul Csáky Miklós în jurul anului 1742.

Clădirea a fost construită în stil eclectic, cu faţadele ce întrunesc o serie de elemente preponderent neorenascentiste. Faţadele ansamblului se dezvoltă de-alungul a două străzi şi a pieţei centrale, compoziţional fiind dominate de rezalitul cu acoperiş în mansardă şi de turnul de pe latura dinspre Crişul Repede. Turnul, înalt de 50 m a servit o vreme ca punct de observaţie a incendiilor.

Primaria by Satmari DanielPrimaria in amurg - Adrian MiresianPrimaria Oradea-Foto:Ionutz GheorghePrimaria Oradea- Foto: Andrei DamianPrimaria OradeaPrimaria Oradea si Biserica Sf Ladislau, Foto by Marin GhitaPrimaria de pe Crisul RepedePrimaria OradeaPrimaria Oradea, Fotograf: Dan DragosFoto by Ricardo de Jesus- Primaria OradeaPrimaria Oradea privita de sus, by nightPrimariaPrimaria Oradea Raul GeorgePrimaria Oradea la apusPrimaria Oradea, Biserica Sf LadislauPrimaria OradeaPrimaria Oradea 2012 Lucian BoraPrimaria Oradeaprimaria oradea b@wPrimaria Oradea 2012primaria oradea b&wPrimaria Oradea noaptea dupa malul crisuluiPrimaria si Biserica Sf Ladislau reflectata in Crisul Repede
2 Flares Twitter 0 Facebook 0 Pin It Share 2 Google+ 0 LinkedIn 0 2 Flares ×